Bud på portföljbolaget Momentum Software

Enter Småbolagsfond - Bud på portföljbolaget Momentum Software

Tyska Aeron AG köper ut Momentum Software

Efter det kraftiga börsfallet som skett i år börjar privata aktörer tycka att det är en bra investering att köpa ut bolag från börsen. I Norge kom nyligen bud på mjukvarubolagen Eco Online och Örn Software. Idag annonserades att tyska konkurrenten Aeron AG köper upp Momentum Software. Enter Småbolagsfond var en av ankarinvesterarna i Momentum Softwares börsnotering i december 2021. I samband med att huvudägare och ledning accepterat budet från Aeron sålde även vi vårt innehav i bolaget. Priset om 108 kr per aktie motsvarar en premie om 71% mot stängningskurs i fredags och 77% över introduktionspriset om 61 kr. Den höga premien är ett tydligt tecken på att en del aktier tappat för mycket under årets börsnedgång.

Jon Hyltner, förvaltare Enter Småbolagsfond

Mer om Momentum Software Group

Momentum Software är ett SaaS-bolag med produkter som digitaliserar och förenklar vardagen för fastighetsbolag och deras hyresgäster. Kunderna består av privata och allmännyttiga fastighetsägare och fastighetsförvaltare i Sverige. Under 2020 hade Momentum cirka 10 000 användare hos fastighetsbolagen och fler än en miljon hyresgäster och bostadssökande som använde Momentums lösningar. För mer information, se www.momentum.se.

Jon Hyltner
Aktieförvaltare / analytiker

Jon ingår i förvaltningsteamet på Enter Fonder. Han kommer närmast från Handelsbanken Capital Markets där han arbetat som aktieanalytiker. Jon har en magisterexamen i nationalekonomi från Göteborgs Universitet.

Låter det intressant?

Taggar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste om våra fonder

Vi skickar nyhetsbrevet ungefär en gång i månaden.