Månadsrapport Enter Cross Credit augusti 2023

Månadsrapport Enter Cross Credit augusti 2023

Aktivt i augusti och god prognos framåt

Efter sommarens lugna obligationsmarknad kom aktiviteten i gång under andra halvan av augusti. Det har gjorts ett flertal stora emissioner där bland annat Nibe lånade 4 miljarder kronor fördelat på två och fyra års löptid. Under månadens sista dagar lyckades även fastighetsbolagen Fabege och Castellum emittera nya obligationer.

Fastighetsbolagen har sedan ett och ett halvt år tillbaka fått billigare finansiering från banker, men efter en gradvis förflyttning av prissättningen i obligationsmarknaden lyckas nu alltså investerare och bolagen mötas.

”Avkastningen under månaden var god och över den löpande räntan. Trots en osäker konjunktur skapar ränteläget goda förutsättningar för oss som obligationsinvesterare.”

Nya investeringar och stark efterfrågan på marknaden

Fonden investerade under månaden i både Nibes och Castellums nya tvåårsobligationer. Vi gjorde även en investering i en tvåårsobligation från isländska Landsbankinn.

Avkastningen under månaden var god och över den löpande räntan. Drivet av ett positivare risksentiment och en stark efterfrågan på andrahandsmarknaden steg flertalet av fondens innehav i värde. Trots en osäker konjunktur skapar ränteläget goda förutsättningar för oss som obligationsinvesterare.

Träffa förvaltaren
Gustaf Tegell
Ansvarig för ränteförvaltningen

Gustaf är ansvarig för ränteförvaltningen. Han kommer närmast från Quesada Kapitalförvaltning där han arbetat som fond- och portföljförvaltare. Gustaf har en civilingenjörsexamen samt en nationalekonomiexamen från Lunds Universitet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste om våra fonder

Vi skickar nyhetsbrevet ungefär en gång i månaden.