Enter Småbolagsfond är ankarinvesterare i Fractal

Enter Småbolagsfond är ankarinvesterare i Fractal

Fractal Gaming Group AB (publ), ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter, offentliggjorde den 25 januari 2021 sin avsikt att genomföra en notering av sina aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market. Första dag för handel på First North Premier förväntas bli den 11 februari 2021. Läs pressmeddelandet här.

Enter Småbolagsfond är en av ankarinvesterarna i den kommande börsintroduktionen av Fractal på Nasdaq First North Premier Growth Market. Jon Hyltner, förvaltare av Enter Småbolagsfond kommenterar investeringen i Fractal:

”På drygt tio år har Fractal etablerat en stark position inom segmentet premiumchassin för gamingdatorer. Genom att ta fram en stilren nordisk design kombinerat med god funktion har bolaget attraherat gamers som sätter ihop sina egna speldatorer och som värdesätter design och kvalitet. Vi bedömer att detta är en attraktiv nisch att investera i då marknaden är i stark tillväxt drivet av att antalet hängivna gamers ökar kraftigt samtidigt som marknaden inte är tillräckligt stor för att attrahera konkurrens från de största spelarna inom PC-industrin. Fractal har även en imponerande historik av genomsnittlig årlig försäljningstillväxt om 28 procent sedan 2010, vilket uppnåtts utan förvärv och under god lönsamhet.
Fractals grundare och Vd kommer fortsätta att driva bolaget framåt och har en tydlig agenda för att driva fortsatt lönsam tillväxt för bolaget genom att utveckla sin starka position inom datorchassin men också expandera till närliggande produktområden. Utsikterna för 2021 är mycket svårbedömda då Corona-pandemin hade stor inverkan på verksamheten under 2020. Långsiktig bedömer vi dock att bolaget har goda möjligheter att skapa hög och lönsam tillväxt och aktieägarvärde.”

På drygt tio år har Fractal etablerat en stark position inom segmentet premiumchassin för gamingdatorer. Genom att ta fram en stilren nordisk design kombinerat med god funktion har bolaget attraherat gamers som sätter ihop sina egna speldatorer och som värdesätter design och kvalitet.

Jon Hyltner, förvaltare Enter Småbolagsfond

Öppnas i ny flik

Kort om Fractal

Fractal är ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Koncernen grundades år 2010 och Fractals produkter säljs idag på fler än 50 marknader världen över. Fractal är marknadsledande inom datorchassin på flera geografiska marknader, till exempel i Norden och Japan, och innehar en topp tre-position globalt. Bolaget har även en stark marknadsposition inom nätaggregat och kylningsprodukter till gaming-datorer. Fractal har haft lönsam organisk tillväxt från dag ett genom att framgångsrikt kombinera design, prestanda och kvalitet som efterfrågas av konsumenter. Detta har resulterat i såväl ett utökat produktutbud som en stark geografisk närvaro. Huvudkontoret ligger i Göteborg (Sverige) och övriga kontor återfinns i Dallas (USA), Dongguan (Kina) samt Taipei (Taiwan).

Jon Hyltner
Aktieförvaltare / analytiker

Jon ingår i förvaltningsteamet på Enter Fonder. Han kommer närmast från Handelsbanken Capital Markets där han arbetat som aktieanalytiker. Jon har en magisterexamen i nationalekonomi från Göteborgs Universitet.

Låter det intressant?

Taggar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste om våra fonder

Vi skickar nyhetsbrevet ungefär en gång i månaden.