Enter Return utnämnd till Årets Ansvarsfulla Fondprestation 2022

Enter Return utnämnd till Årets Ansvarsfulla Fondprestation 2022

Enter Return har röstats fram till vinnare av Länsförsäkringars tävling ”Årets Ansvarsfulla Fondprestation 2022“.

Under 2021 uppgraderade vi fondens investeringsramverk genom att införliva Parisavtalets målsättningar i fondens förvaltning. Genom att enbart investera i obligationer utgivna av bolag som lever upp till Parisavtalets målsättningar finansierar Enter Return den hållbara omställningen. När vi väljer ut fondens placeringar gör vi en individuell bedömning av varje företags klimatavtryck. Vi vill se att bolaget har ett aktivt klimatarbete och har lyckats minska sina utsläpp över tid. Men ännu viktigare är bolagets framtida ambitioner och de mål företaget arbetar mot. Genom att välja att låna ut pengar, eller inte, kan vi premiera hållbara bolag genom att påverka deras tillgång till kapital. Enter Return klassificeras som ”mörkgrön” i enlighet med Disclosure-förordningens artikel 9.

 

Enter Return utnämnd till vinnare i ”Årets Ansvarsfulla Fondprestation 2022”

Räntefonden Enter Return har infört ett nytt investeringsramverk som syftar till att förvaltningen av fonden ska vara i linje med Parisavtalet, utan att minska sin avkastningen. Innehaven i fonden väljs exempelvis utifrån hur mycket bolagen som ger ut obligationerna reducerat sina koldioxidutsläpp, huruvida de har satt publika och vetenskapligt förankrade klimatmål, eller om obligationerna är öronmärkta för att finansiera projekt som bidrar till omställningen. Som följd av det nya investeringsramverket har bland annat andelen bolag i fonden med verifierade klimatmål – så kallade Science Based Targets – i linje med Parisavtalet ökat från 30 % till 50 % under 2021. Enter beräknar också att fondens innehav representerar en temperaturhöjning på 1,6 grader Celsius, vilket är en minskning från 1,9 grader vid början av 2021.

”Vi är både stolta och tacksamma att arbetet i Enter Return uppskattas och uppmärksammas. Fondens nya klimatstrategi hade inte varit möjligt utan samarbetet med fondens investerare som ger oss förtroendet att förvalta deras pengar. Vi vill därför rikta ett stort tack även till alla våra kunder och samarbetspartners.”

Gustaf Tegell

Är du nyfiken på vårt tävlingsbidrag och vill veta mer om Enter Return? Tryck på play och lyssna på Enter Returns förvaltare Gustaf Tegell när han berättar om fonden.

Gustaf Tegell
Ansvarig för ränteförvaltningen hos Enter Fonder

Gustaf är ansvarig för ränteförvaltningen hos Enter Fonder. Gustaf kommer närmast från Quesada Kapitalförvaltning där han arbetat som fond- och portföljförvaltare. Han har en civilingenjörsexamen samt en nationalekonomiexamen från Lunds Universitet.

Daniel Nordkvist
Kundansvarig Institutionella kunder

Daniel är kundansvarig mot institutionella kunder. Han har 20 års erfarenhet från bank och kommer närmast från Danske Bank där han varit ansvarig för försäljning av post trade-tjänster mot svenska institutionella kunder. Daniel har en magisterexamen från Linköpings Universitet med inriktning mot strategi och marknadsföring. Daniel nås på 0708-35 21 22.

Henrik Lindquist
VD Enter Fonder AB

Henrik har lång erfarenhet av portföljförvaltning och ansvarar för utveckling och integrering av hållbarhetsfaktorer i investeringsverksamheten. Han har verkat i Enter sedan starten 1999. Henrik är civilekonom från Göteborgs universitet. Henrik nås på 070-693 57 13.

Låter det intressant?

Taggar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste om våra fonder

Vi skickar nyhetsbrevet ungefär en gång i månaden.