Enter Småbolagsfond deltar i emission i Söder Sportfiske

Enter Småbolagsfond deltar i emission i Söder Sportfiske

Enter Småbolagsfond investerar i Söder Sportfiske

Enter Småbolagsfond var en av investerarna i nyemissionen i Söder Sportfiske i anslutning till bolagets förvärv av Fishline. Söder Sportfiske startade 2005 med en butik på Hornsgatan i Stockholm med fokus på sportfiske men affären har mer och mer flyttat on-line och för närvarande står e-handel för merparten av försäljningen.

Bolaget är drivet av passionerade sportfiskare vilket märks i ett välsorterat utbud och stor kunskap om sportfiske bland personalen. Vi tycker sportfiske är en intressant kategori då det är en nisch som oftast är för liten för stora bolag att fokusera på, vilket gör att konkurrensen inte är så tuff. Dessutom är efterfrågan relativt okänslig för konjunkturen då sportfiskarna är aktiva i låg- som högkonjunktur och stor del av produkterna är förbrukningsvaror. Det finns också mycket psykologi inom sportfiske vilket gör sportfiskarna benägna att köpa nya drag ifall det skulle leda till bättre fiskelycka.

"Söder Sportfiske har också som inget annat bolag i branschen lyckats skapa engagemang hos sin kundgrupp med Youtube fisktävlingsserier såsom Pike Fight och Perch Fight vilka drar till sig relativt stora tittarsiffror."

Söder Sportfiske har också som inget annat bolag i branschen lyckats skapa engagemang hos sin kundgrupp med Youtube fisktävlingsserier såsom Pike Fight och Perch Fight vilka drar till sig relativt stora tittarsiffror.

Med förvärvet av Fishline flyttar Söder Sportfiske fram sina positioner inom flugfiske, vilket stärker erbjudandet och driver tillväxt. Söder Sportfiske är ett bolag med en historik av god tillväxt och lönsamhet. Genom att expandera på hemmaplan men också internationellt ser vi positivt på bolagets möjligheter till hög lönsam tillväxt under många år framöver.

Jon Hyltner, förvaltare Enter Småbolagsfond

Kort om Söder Sportfiske

Söder Sportfiske är ett ledande sportfiskeföretag i Norden med en etablerad omnikanalplattform som inkluderar såväl internationell e-handel som fysisk handel för sportfiskerelaterade produkter. Bolaget erbjuder ett brett och genomtänkt sortiment för det moderna sportfisket samt konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Bolaget äger och utvecklar även egna varumärken, Söder Custom, Söder Tackle och Eastfield Lures, som säljs primärt via Bolagets e-handel. Söder Sportfiskes aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet SODER. Mer information finns på www.sodersportfiske.se.

Låter det intressant?

Taggar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste om våra fonder

Vi skickar nyhetsbrevet ungefär en gång i månaden.